Hoewel Ronald Koeman in hem de “meest complete rechtsback” ziet (aldus de bondscoach in gesprek met de NOS), speelt Kenny Tete bij zijn club Olympique Lyon nauwelijks.

Hij besloot Ajax te verlaten nadat hij in het seizoen onder Peter Bosz weinig speeltijd kreeg. Zijn volgende stap werd Olympique Lyon. Maar waar hij in zijn eerste seizoen nog vrij veel speelde, staat de teller voor Tete dit seizoen pas op 2 wedstrijden: 1 in de Champions League en 1 in de Ligue 1.

Hij is dan ook blij dat Koeman hem alsnog oproept: “Het is elke keer weer spannend en ik ben elke keer weer blij als ik erbij zit”, vertelt hij de NOS. Maar beseft ook dat het niet zo door kan gaan en denkt voorzichtig aan een vertrek: “Eerlijk gezegd denk ik wel aan een vertrek. Maar ik wil er ook niet te veel mee bezig zijn. Ik focus me op Lyon, maar er komt altijd iets voor me”, zo is hij overtuigd. In Lyon heeft hij echter nog een contract tot medio 2021. Geïnteresseerde clubs zullen dus wel met een transfersom over de brug moeten komen.

Tete: “Het was bij Ajax toch wat kouder”