Kenny Tete bereidt zich op het moment met het Nederlands elftal voor op het EK-kwalificatieduel tegen Kazachstan in Astana. De kans is erg groot dat de jonge talentvolle rechtsback van Ajax gaat starten in de basis, omdat Tete de enige rechtsback is in de selectie van Danny Blind. “Ik wilde altijd al verdediger worden. Jaap Stam was mijn voorbeeld. Ik kick op een tackle of onderschepping. Het publiek waardeert dat ook.” vertelt Tete aan het Algemeen Dagblad.

Op dit moment zijn veel supporters van Ajax echter minder blij. In de Amsterdam ArenA klonken de afgelopen weken fluitconcerten. “Ondanks de fluitconcerten van de laatste weken krijg ik soms applaus, maar het fluiten helpt niet. We staan nog wel bovenaan, maar bij ons de lat ligt hoger dan bij andere clubs.”

Tete heeft volgens hem veel te danken aan Oussama Assaidi en Luciano Narsingh, waarmee hij vroeger vele uren doorbracht op de voetbalpleintjes. “Zij waren ouder, dus ik moest er hard in. Het is net als op een veld, alleen op straat kom je harder terecht. Ik had regelmatig een gat in mijn broek,” besluit hij. Ajax nieuws Ajax1.nl