Kenny Tete was na afloop zeer blij met de 1-2 overwinning tegen Kazachstan zaterdagavond. Ook over zijn debuut in het Nederlands Elftal was de rechtsback van Ajax zeer te spreken. Na de wedstrijd in Astana sprak Tete met OnsOranje. “Het was een zeer belangrijke wedstrijd. Ik heb mijn debuut gemaakt, dus ik ben erg blij. In het begin was het onwennig, maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer ik erin kwam. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste,” aldus de jongeling.

Tete sprak met één teamgenoot over het mogelijke debuteren. “Ik heb alleen met Anwar gesproken, dat we ervan moesten genieten. Na het volkslied zei ik nog tegen hem van: Wat is er mooier dan dit? Achteraf zeiden we: Gefeliciteerd, wat was het een mooie avond. Ik heb mijn shirtje bewaard. Die hang ik meteen op.”

Aanstaande dinsdag neemt de ploeg van Danny Blind het op tegen Tsjechië in de Amsterdam ArenA. Oranje moet dinsdag winnen om nog aanspraak te maken op een EK-ticket. Het elftal is echter ook afhankelijk van het resultaat bij Turkije – IJsland. In Turkije moet IJsland met de drie punten aan de haal gaan en Nederland moet de Tsjechen met nul punten naar huis sturen. Wanneer dat scenario werkelijkheid wordt, zal Oranje zich mogen opmaken voor een tweeluik met een ander Europees land voor een EK-ticket. Ajax nieuws Ajax1.nl