© Proshots

Het is vooralsnog niet het seizoen van Ajax-verdediger Kenny Tete. Tijdens het Europa League-duel met Legia Warschau mocht de vleugelverdediger eindelijk weer eens rekenen op een basisplaats, maar het einde van de wedstrijd haalde hij niet. Tete kreeg namelijk een rode kaart en daar was hij het op zijn zachtst gezegd niet mee eens, zo laat hij weten aan RTL 7.

“Nee, niet terecht. Helemaal niet. We hielden elkaar een beetje vast en hij geeft hem, dus ik werd genaaid waar ik bij stond en toen kon ik weer naar binnen”, reageert de rechtsback furieus over zijn tweede gele kaart. “Ik kijk naar boven en denk: wat overkomt mij nou weer? Aan de andere kant lach ik. Ik heb mezelf laten zien. In het begin was het wat onwennig, maar daarna groeide ik.” Met de eerste gele kaart was Tete het wel eens. “Die eerste moest ik pakken, want anders was het een goal. Iemand liet zijn man lopen, dus dan grijp je als teamspeler in. Over de tweede ga ik eigenlijk niet eens praten.”

De rechtsback ging ook nog in op zijn lastige situatie bij Ajax. De vleugelverdediger is namelijk voorbijgestreefd in de pikorde door Joël Veltman en zit dus vaker dan hem lief is op de bank. “Het is heel moeilijk, maar het voetballen ben ik niet verleerd”, aldus Tete, die veel steun heeft aan zijn familie, zo erkent hij. “Het is vervelend als je niet speelt of als iemand het niet in je ziet zitten. Mijn familie steunt me, dus ik blijf doorgaan.”