© Proshots

Kenny Tete is blij met de uitnodiging van Danny Blind. De rechtsback van Ajax speelt dit seizoen weinig, maar is – mede door blessures – alsnog opgeroepen voor het Nederlands Elftal. “De trainer kwam afgelopen week bij me en hij vertelde me dat ik als Joël niet fit is ik bij het Nederlands Elftal zou zitten. Niet veel later kwam hij naar me toe en zei hij dat ik er definitief bij zat. Ik had het niet verwacht, maar ben super blij dat ik erbij zit”, vertelt de 21-jarige verdediger aan FOX Sports.

“Hier had ik alleen maar van mogen dromen”, vervolgt hij. “De trainers zeiden dat ik twee goede wedstrijden had gespeeld. Zo zie je hoe snel het kan gaan en ik mag natuurlijk ook wel een beetje van geluk spreken. Er zijn best wel veel blessures. Dat geluk moet je soms ook hebben.”

Vorig veroverde Tete een basisplaats bij Ajax en was er veel lof voor de jonge verdediger. Hij bereikte in die periode onder andere het Nederlands Elftal. Sinds zijn blessure (januari 2016, red.) speelde Joël Veltman als rechtsback en ook onder trainer Peter Bosz krijgt hij de voorkeur boven Tete. “Ik heb er niet over nagedacht of ik ooit weer op dit niveau zou komen. Ik dacht meer aan dat ik bij Ajax wil spelen. Als ik het daar goed doe dan kom ik vanzelf wel weer in beeld het Nederlands Elftal. Natuurlijk twijfel je aan jezelf in zo’n periode. Het is een best wel rare wereld. Het kan snel gaan, zoals je kan zien. Ik reken niet op speeltijd, verre van zelfs. Ik ben al blij dat ik hier mag zijn.”