© Proshots

Ondanks een enorm moeilijk jaar blijft Kenny Tete uiterst positief. De rechtsback zit veelal op de bank, maar staat woensdagavond in de basis tegen Olympique Lyon. “Het is een bizar jaar. Er gebeurt op dit moment van alles met me. Maar ik moet het tegen Lyon gewoon zo goed mogelijk invullen. Mijn moeder drukt me van jongs af aan op het hart altijd alles te geven. Ik blijf daar naar luisteren”, vertelt de 20-jarige verdediger in gesprek met De Telegraaf.

“Dat mensen weleens lijken te vergeten dat ik nog een jonge jongen ben, neem ik ze niet kwalijk. Hoe zwaar ik het dit jaar ook heb, excuses tellen niet in topsport. Deze hobbels ga ik overwinnen”, vervolgt Tete, die ook persoonlijk een zware tijd heeft gehad door de gezondheidsproblemen van zijn vader. “Het is in elk geval duidelijk dat er veel ergere dingen zijn dan op de bank te moeten zitten.”

Woensdag krijgt de rechtsback een kans om zich te laten zien. Hij is meer dan gemotiveerd. “Ik heb me voorgenomen om van iets negatiefs iets positiefs te maken. Als het goed is, kom ik er tussen de oortjes veel sterker uit. Het belang van Ajax staat voorop. Natuurlijk is Lyon-thuis ook voor mij persoonlijk een mooie kans om me aan Europa te laten zien. Ik wil het hele seizoen al spelen en krijg nu de kans in een Europese topwedstrijd. De sfeer in de ArenA was tegen Feyenoord, Kopenhagen en Schalke ongekend. Dit is iets om naar uit te kijken. Natuurlijk denk je hierover na. Dit zijn de wedstrijden waar elk jong voetballertje van droomt. Dat was bij mij niet anders!”