Ajax hield zaterdag tegen FC Groningen voor de zevende thuiswedstrijd op een rij in de Eredivisie de nul. Hiermee werd het clubrecord geëvenaard. Alleen in 1987 en 1997 lukte dit eerder.

Kenny Tete wist Ricardo Van Rhijn in het begin van het seizoen uit de basis te spelen. De 19-jarige Tete valt dit seizoen op door zijn goede verdedigende acties, maar ook door zijn tackles. “Ik train niet op mijn tackles, dat kan ook eigenlijk niet. Het ziet er gek uit als je zomaar een tackle uitvoert, het liefst maak ik ze ook niet. Maar als het moet, dan ga ik ervoor. De een-op-een duels met aanvallers liggen me wel, ik ben een bijtertje en heb dankzij goed trainen mijn lijf mee. Iedereen heeft een bepaalde stijl van verdedigen, dit is mijn manier,” laat Tete aan Ajax Life weten. 

Die manier van verdedigen levert vaak fantastische verdedigende acties op van de rechtsback. “Als ik een moment zie waarop ik extra fel kan zijn, probeer ik de bal te onderscheppen met een tackle. Ik heb zaterdag niet veel op de grond gelegen, behalve als het echt moest. Zolang ik de bal speel, vind ik het prima.”

Dat Ajax het verdedigend erg goed doet vindt de rechtsback niet vreemd. Wel dat de ploeg nog maar zo weinig doelpunten tegen heeft gekregen. “We zijn goed bezig. Ik heb het nog nooit meegemaakt, zo weinig tegengoals. Zelfs in de jeugd niet.” Ajax nieuws Ajax1.nl