Kenny Tete scheurde eind januari in de wedstrijd tegen Vitesse zijn enkelband af. Het seizoen leek nagenoeg voorbij voor de 20-jarige rechtsback. Inmiddels heeft het talent al weer minuten gemaakt in het eerste elftal. Hij is dan ook opgewekt over zijn herstel. “Die zak ijs, dat is toch vooral uit voorzorg”, vertelt Tete, al wijzend naar een zak ijs om zijn enkel, aan het Algemeen Dagblad.

“Dat ik nu toch minuten kan maken, is alleen maar mooi”, vervolgt hij. “Het herstel is sneller gegaan dan we allemaal dachten toen het net gebeurde. Tja. Ik heb een goed lichaam. Na negen weken rende ik alweer. En ik heb ook goed gerust. Daar was nu wel tijd voor.”

Zodoende kan Ajax mét de herstelde rechtsback toewerken naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen, waarin het de eerste plaats op doelsaldo moet verdedigen. “We hebben het in de tussentijd goed gedaan. Ik ging eruit en sindsdien hebben ze alleen maar enkele keren gelijkgespeeld. Nu staan we weer bovenaan. Daar waar we ook stonden toen ik eruit ging. Thuiswedstrijden heb ik in het stadion gevolgd. Uitwedstrijden keek ik thuis met vrienden. Bij die winst tegen PSV stond ik op van de bank. Juichen als een gek. Natuurlijk. Maar het deed ook pijn. Want je wilt zoiets ook meemaken in het veld. En niet aan de zijlijn.”