Rasmus Kristensen werd afgelopen winter voor 5,5 miljoen euro over van FC Midtjylland naar Ajax. De rechtsback moet voorlopig echter Noussair Mazraoui voor zich dulden in de pikorde. Toch denkt hij dat zijn kansen nog wel gaan komen, zegt Kristensen tegen het Deense Bold.dk.

“We hebben ons gekwalificeerd voor de Champions League en gaan daardoor extra wedstrijden spelen”, vertelt de 21-jarige verdediger, die momenteel op pas is met Jong Denemarken. “Dat is goed voor mij, want het verhoogt mijn kansen op speeltijd. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als de kans zich voordoet.”

Kristensen benadrukt dat hij met zijn overgang naar Ajax een grote stap heeft gezet. “Ik had diverse opties, maar Ajax was verreweg de grootste club die mij wilde hebben. Hoe groot Ajax is, blijkt wel uit het feit dat we ons hebben geplaatst voor de Champions League.”

“We spelen bij Ajax veel technischer voetbal en dit facet van mijn spel kon wel wat beter. Ajax is de plek waar ik mij verder kan ontwikkelen en ik voel dat het me gaat lukken. Op de lange termijn kan mijn power wel eens in m’n voordeel werken. Er zijn binnen onze selectie weinig spelers die fysiek zo sterk zijn als ik ben.”

De Jong maakt internationaal opnieuw indruk: ’70 miljoen waard’