Brian Tevreden zit inmiddels goed op zijn plek bij Reading FC en ziet er diverse dingen die hij bij Ajax miste. Aan VICE Sports vertelt hij daarover.

Zo legt hij onder andere uit dat hij de keuze van sommige jongens om naar Engeland te vertrekken goed begrijpt: “Het heeft met twee dingen te maken dat er veel jongens vanuit Nederland naar Engeland toekomen: één factor is natuurlijk geld, maar clubs in Nederland verdiepen ook niet echt in de familiale situatie van een jeugdspeler. Er zit altijd een verhaal achter een speler.”

“Ik vind dat trainers bij Ajax gauw denken: die heeft een grote mond, dus een slechte mentaliteit. Maar waarom heeft die jongen een grote mond? Misschien zit hij niet lekker in zijn vel en speelt er privé wat. Je bent als trainer tegenwoordig ook een manager, een soort vader en vriend voor de spelers. Je ziet de spelers meer dan dat hun ouders hen zien, dus je moet je meer in ze verdiepen. Ik vond dat er trainers waren bij Ajax die hun eigen ego voorop stelden”, vertelt hij over de situatie bij Ajax. Hij vindt dat Nederlandse clubs zich meer moeten verdiepen in de situatie van spelers.