De rust van Ajax – Feyenoord (2-0) werd woensdagavond opgesierd door een optreden van Lenny Keylard. De bekende reggaezanger van het televisieprogramma The Voice of Holland zong het lijflied van de Ajax-supporters: Three Little Birds. Wat hij ooit als voetballer probeerde, lukte hem woensdagavond als zanger: optreden in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Eigenlijk zou zanger Lenny (23) een maand geleden al zijn debuut in de ArenA hebben gemaakt. Op de sneeuwrijke zondag halverwege december kreeg hij ’s ochtends vroeg echter een telefoontje dat de Klassieker was afgelast. ,,Daar baalde ik toen wel even van, want ik had me er erg op verheugd. Gelukkig werd vrij snel duidelijk dat mijn optreden gewoon bleef staan.”

Een maand later is de wereld van Lenny behoorlijk veranderd. De verpleger is door The Voice in korte tijd een bekende Nederlander geworden. Hoewel hij inmiddels is uitgeschakeld in de talentenjacht, heeft hij over aandacht niet te klagen. De Noord-Hollander ondergaat het allemaal nuchter. Hij beziet alle drukte om hem heen met vrolijkheid. ,,Gisteren heb ik voor het eerst in weken weer eens boodschappen gedaan. Door alle drukte met de televisie, mijn werk als verpleger en mijn verhuizing was dat er al tijden niet meer van gekomen. Wekenlang heb ik uit kerstpakketten geleefd.”

Zijn optreden tijdens de rust van Ajax – Feyenoord was woensdagavond een nieuw hoogtepunt voor Lenny. ,,Tot nu heb ik mijn grootste optredens tijdens de live shows van The Voice gehad. Dat was dan voor 1.600 man. Supergaaf, maar natuurlijk niet te vergelijken met een optreden voor ruim 50.000 Ajax-supporters in de ArenA.” Op zijn adidas-kicksen gaat het de reggaezanger goed af tijdens zijn minutes of fame op het veld. Bij de eerste klanken van ‘Three Little Birds’ krijgt hij het publiek logischerwijs direct mee. ,,Al van jongs af aan ben ik gek van deze muziek. Daarnaast ben ik ook Ajax-supporter, dus die twee dingen komen met dit nummer geweldig samen.”

In zijn vrije tijd is Lenny ieder weekend op de velden van voetbalvereniging Westzaan te vinden. De rechtshalf waagde in het verleden zelfs een poging om bij Ajax te komen voetballen. ,,Jaren geleden ben ik een keer op de Ajax Talentendagen geweest. Helaas zat het er na één training alweer op voor me, maar het was wel een geweldige ervaring. Ik heb er thuis nog foto’s van.” Ook bij de andere kandidaten van The Voice zijn nog genoeg Ajax-connecties te vinden, zo weet hij. ,,Van de vier finalisten hebben er twee een duidelijke link met Ajax. Pearl Jozefzoon is het nichtje van Florian Jozefzoon en Ben Saunders is een goede vriend van Demy de Zeeuw.”

Voor Lenny zit de talentenjacht erop. Na zijn optreden bij Ajax lonkt er al snel een nieuw hoogtepunt. ,,Vlak voor de audities van The Voice heb ik mijn eerste album afgerond. Binnenkort gaan we het uitbrengen.” Mocht er ooit een live-cd uitkomen, dan is de eerste track na woensdagavond alvast binnen.

Tekst: Ajax.nl