Na de 3-0 nederlaag tegen Real Madrid verloor Ajax ook van FC Groningen: 1-0. In de hel van het Noorden lag vooral Theo Janssen onder een vergrootglas. Niet omdat de winnaar van de Gouden Schoen zijn driehonderdste wedstrijd in de eredivisie speelde, maar vanwege zijn rol in het elftal, die al tot een nationale discussie leidde. „Deze nederlaag ligt alleen aan mij”, reageerde de controlerende middenvelder cynisch op nieuwe vragen. „Laten we het lekker weer eens over mijn positie hebben.”

„FC Groningen deed het gewoon goed, gaf onze achterhoede geen tijd om op te bouwen en het veld werkte ook niet echt mee om er doorheen te voetballen”, vond Janssen. „We hadden steeds ruimte op het middenveld, maar we werden niet bereikt of verloren de bal te snel,” aldus Janssen in de Telegraaf.

Maar hoe dan ook, met dit middenrif haalde het versterkte Ajax nog geen (complete) wedstrijd het hoge niveau van vorig jaar. „We staan nu zes punten achter, maar spelen de volgende wedstrijd tegen koploper AZ. Die moeten we gewoon winnen”, hield Janssen hoop op betere tijden.

Foto: Afdb ~ Oscar