theo janssen

Vitesse blijft dit seizoen meedraaien in de top van de eredivisie, met nog zes speelronden te gaan staan de Arnhemmers op een gedeelde tweede plek met PSV, dat qua doelsaldo de boventoon voert. De achterstand op koploper Ajax bedraagt ‘slechts’ drie punten en daardoor is Vitesse nog altijd in de race voor het landskampioenschap.

“Iedereen is trots, dat we erbij staan en dat er over Vitesse wordt gesproken. Daar moeten we van genieten en meer niet”, zo spreekt Theo Janssen, die vorig seizoen nog de kampioensschaal namens Ajax omhoog mocht houden, over de titelaspiraties in Arnhem.

Tegenover de Telegraaf bekent Janssen zijn oude club als absolute favoriet voor de titel te zien: “Het lijkt erop dat Ajax weer met twee vingers in de neus kampioen wordt, Ajax heeft al twee seizoenen op rij laten zien een goede reeks aan het einde van het seizoen neer te kunnen zetten. Het gat is nog altijd drie punten en bovendien heeft Ajax een beter doelsaldo. Voor ons is het geweldig  dat we zo hoog staan met het oog op het behalen van Europees voetbal. Met de titel zijn we op dit moment niet bezig”, aldus Janssen.