Ajax heeft met Thulani Serero, Davy Klaassen en Lucas Andersen een uitstekend functionerend zuid-afrika Thulani Sereromiddenveld gevonden. Maar de kans is groot dat de hoofdmacht van Ajax het na de winterstop zonder Serero moet doen. De kans bestaat dat Thulani Serero van 17 januari tot en met 8 februari afwezig is in verband met de Afrika Cup.

“De selectie is nog niet bekendgemaakt. En in Zuid-Afrika weet je het nooit, want de eerste twee interlands onder deze bondscoach werd ik niet opgeroepen”, zegt de bescheiden middenvelder in gesprek met De Telegraaf. “Ja, daarna wel. Als hij me nodig heeft, zal ik de eer van mijn land verdedigen. Dat is normaal,” zegt Thulani Serero.

Frank de Boer kwam in zijn zoektocht naar de opvolger van Daley Blind op de nummer 6 positie niet uit bij de aanwinsten Nick Viergever of Niki Zimling, Thulani Serero is de nieuwe controleur. “Ik krijg het vertrouwen van de trainer. Hij legt me uit waarom hij me als verdedigende middenvelder neerzet en vertelt me wat hij op die positie van me verwacht. Ik voel me er nu op mijn gemak.”

Nog twee duels te gaan en dan is het sowieso even klaar met wedstrijden voor Thulani Serero en Ajax, de winterstop staat voor de deur. “De winterbreak komt sowieso ongelegen, omdat ik vind dat we nog elke week beter worden. Tegen Vitesse en Excelsior uit kunnen we het jaar in stijl afsluiten, waarna we de draad in januari weer zullen moeten oppakken”, aldus Thulani Serero, die weet dat concurrent PSV woensdag het zware duel met Feyenoord moet spelen. “Puntenverlies van PSV zou mooi zijn, maar eigenlijk zijn we niet echt met PSV-Feyenoord bezig. We moeten naar onszelf kijken.” Ajax nieuws Ajax1.nl