Toby Alderweireld heeft per direct het trainingskamp van Ajax verlaten. De ploeg kwam maandag aan in het Oostenrijkse Neustift, maar de Belg is dinsdag vanwege privé-omstandigheden teruggekeerd naar huis. Dit maakte Ajax via de officiële kanalen bekend. De vervanger van Alderweireld is Sven Nieuwpoort. Hij voegt zich dinsdagavond bij de selectie.

Alderweireld beschikt over een aflopend contract en staat al langer in de belangstelling van Bayern Leverkusen, maar liet eerder weten niet per definitie te willen vertrekken uit Amsterdam. “Ik denk dat ik hier nog genoeg kan leren, maar als er een mooie club komt dan ben ik er ook wel klaar voor. Ik wacht rustig af en misschien komt het er wel van”, zei hij tegenover AT5. Ajax heeft nog geen verdere verklaring afgegeven over het vroegtijdige vertrek van Alderweireld uit het trainingskamp.

Update 11:49

Het vertrek van Toby Alderweireld uit het trainingskamp van Ajax heeft niet te maken met een mogelijke transfer. “We melden dit proactief om geruchten te voorkomen”, laat een woordvoerder weten aan AjaxLife.