© Proshots

Zakaria Labyad mag zich volgend seizoen Ajacied noemen. De aanvaller van FC Utrecht heeft een handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2022 aan Ajax bindt.

“Het is een droom om bij de grootste club van Nederland te mogen voetballen. Ik ben natuurlijk volwassen geworden bij FC Utrecht en daar ben ik ze ook dankbaar voor”, laat hij weten aan Ajax TV. Ook Marc Overmars is blij met zijn nieuwe aanwinst. “De statistieken spreken voor zich. Hij scoort veel en levert veel assists, daarnaast is hij erg volwassen geworden en is het een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en dat is altijd prettig.” Voor een speciale positie heeft Overmars Labyad niet gehaald. “Als je een team wil bouwen kijk je eerst naar de statistieken. Qua scorendvermogen kan Labyad daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarnaast gaan we er van uit dat we volgend seizoen Europees voetbal spelen en dan hebben we elke speler hard nodig.”

Toen Labyad nog bij PSV speelde wist hij geen wedstrijd te winnen van de Amsterdammers. “Ajax is gewoon de grootste club van Nederland met de beste spelers. Dit seizoen was misschien wat minder, maar ik weet zeker dat we volgend jaar de schaal pakken.”

De 25-jarige allrounder gaat zich niet focussen op één positie in het elftal. “De trainer weet wat ik kan en op welke posities ik kan spelen. Het liefst speel ik op het middenveld, maar op alle posities waar de trainer mij wil hebben zal ik inzetbaar zijn.”

Labyad heeft een goede band met Erik ten Hag, iets wat meespeelde in zijn keuze voor Ajax. “Ik ken hem al negen jaar. Hij is altijd eerlijk en direct tegen mij geweest. Dat heeft mij ook geholpen in mijn keuze voor Ajax. Er was uit Nederland concrete belangstelling van een andere topclub en er was ook buitenlandse interesse.”

Bekijk hier het hele interview van Labyad