© Proshots

Corentin Tolisso viel afgelopen vrijdag uit met een op het oog zware enkelblessure. De blessure lijkt echter mee te vallen. De 22-jarige Fransman heeft 50% kans om mee te reizen naar Amsterdam.

“Corentin heeft 50% kans om tot de selectie te behoren”, citeert Eurosport Jean-Michel Aulas. “Of hij ook mee kan spelen laten we nog even wachten tot maandag of dinsdag, maar het ziet er in ieder geval beter uit dan afgelopen vrijdag.”

“We zijn op de juiste weg”, kan de President van Lyon alleen maar vertellen over de situatie van Alexander Lacazette (foto). De sterspeler raakte in de kwartfinale tegen Besiktas geblesseerd en lijkt woensdag niet te halen. De spits zou zich zodoende richten op de returnwedstrijd.

Update I, 1 mei: 

Alexander Lacazette mist de eerste halve finale tegen Ajax. De sterspeler heeft nog te veel last van een blessure die hij opliep tegen Besiktes, meldt But Football.

De Franse spits was al 24 keer trefzeker in de Ligue 1. Alleen Edison Cavani wist dit seizoen vaker te scoren, namelijk 31 keer. Trainer Bruno Genesio hoopt nog altijd op Corentin Tolisso, de aanvallende middenvelder raakte afgelopen vrijdag geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. De trainer schat de kans dat Tolisso de ontmoeting in Amsterdam gaat halen op “fifty-fifty.”

Update II 1 mei:

Corentin Tolisso traint weer mee bij Olympique Lyon, de aanvallende middenvelder lijkt het duel met Ajax dus te gaan halen.