© Proshots

De eerste seizoenshelft zit erop en dus is het tijd om terug te blikken. Sommige Ajacieden verrasten in de eerste seizoenshelft in positieve zin, anderen in negatieve zin. In dit artikel de 3 spelers die ons in de eerste seizoenshelft het meest hebben verbaasd in positieve zin.

1. Andre Onana

Toegegeven: velen ware wat huiverig toen Jasper Cillessen vlak voor het einde van de transferperiode vertrok en bleek dat we het met Andre Onana als eerste doelman moesten gaan doen. Dat de Kameroener talentvol is, stond buitenkijf, maar vorig seizoen wisselde hij in Jong Ajax katachtige reddingen af met clowneske acties. “Van Onana verwachtte ik helemaal niets. Ik vond hem een clown”, was dan ook de reactie van Chris. Inmiddels blijkt Onana van grote waarde te zijn voor Ajax en doet heeft hij met 8 cleansheets in 15 Eredivisie-duels prima statistieken.

2. Daley Sinkgraven

Toen hij 2 jaar geleden voor 7 miljoen overkwam van sc Heerenveen waren de verwachtingen hooggespannen. Maar op linkshalf en linksbuiten, het wilde onder Frank de Boer allemaal niet echt lukken. Menigmaal werd de pas 21-jarige Sinkgraven afgeschreven, maar Bosz had voor hem een nieuwe positie in petto: linksback. “Wie had vooraf gedacht dat we blij zouden zijn dat Sinkgraven tegen PSV op linksback weer zou spelen?”, vat Carlo de gedachte van de gemiddelde Ajacied waarschijnlijk goed samen. Sinkgraven is een verademing ten opzichte van Mitchell Dijks, iets wat niemand een paar maanden geleden had kunnen vermoeden.

 

 

3. Nick Viergever

Tot slot Nick Viergever, die de afgelopen 2,5 jaar vooral bestempeld werd als ‘pure middelmaat’ en ‘Ajax-onwaardig’. Wanneer hij eens moest invallen, hield iedereen zijn hart vast. In de eerste seizoenshelft heeft Viergever laten zien helemaal niet zo middelmatig te zijn. Hij steekt er misschien niet met kop en schouders bovenuit, maar is inmiddels niet meer uit de basis weg te denken. Langzaam maar zeker komen de meeste Ajacieden dan ook op hun eerdere mening terug: “Viergever is solide, betrouwbaar en vult Sánchez perfect aan”, aldus Jeroen.