De maand juni zit er alweer op! Een rustige maand, want Ajax kwam slechts één keer in actie. Gelukkig waren er de nodige transfergeruchten en werden er de nodige interlands gespeeld. Onze 5 populairste artikelen van de maand juni nog een keer op een rijtje.

1. Hoofdrol voor Ajax in nieuwe CL-promo

Een hoofdrol voor Ajax in het nieuwe promotiefilmpje voor de Champions League. In een tijdsbestek van 33 seconden komt Ajax maar liefst 3 keer voorbij. Dusan Tadic schittert met een fraaie goal, maar voor Joël Veltman zal de nieuwe promo minder leuk zijn om te zien. Hij is door de UEFA vastgelegd terwijl hij gepoort wordt door Douglas Costa. Bekijk de promo hier.

2. Bergwijn poseert met Promes

Nu Quincy Promes binnen is, zou Ajax ook nog vol voor Steven Bergwijn gaan. De interesse van Ajax in de buitenspeler van PSV zingt al een tijdje rond en Steven Bergwijn houdt er wel van om het vuurtje nog wat verder op te stoken. In Amsterdam poseerde hij met Quincy Promes en plaatste de foto vervolgens op zijn Instagram. Veel PSV’ers namen het niet in dank af, waarom Bergwijn reageerde: “Ik bepaal zelf met wie ik op de foto ga.”

3. Ajax heeft €10 miljoen over voor ‘Bergwijn-alternatief’

Hoewel Bergwijn zelf wel oren lijkt te hebben naar een transfer naar Ajax, is dat natuurlijk ook van PSV afhankelijk. Ajax lijkt in ieder geval een plan B achter de hand te hebben en zou daar €10 miljoen voor over hebben.

4. Tadic’ moeilijkste moment uit zijn carrière

Dusan Tadic vertelde over het moeilijkste moment uit zijn carrière. Veel Ajacieden denken daarbij waarschijnlijk meteen aan de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur, waar Ajax in de laatste seconde de finaleplaats in de Champions League verspeelde. Maar Tadic noemde een heel ander, opvallend moment.

5. Hier vierden de Ajacieden vakantie

De meeste Ajacieden genoten de afgelopen weken van een welverdiende vakantie in een tropisch oord. We zochten uit waar de Ajacieden precies verbleven, want het waren vaak bijzonder fraaie hotels. Zo zochten we ook uit wat een safari à la Frenkie de Jong kost: een slordige €5.700 per nacht.