© Proshots

De Italiaanse middenmoter Torino FC heeft een officieel bod uitgebracht op Ajacied Amin Younes. Dit weet Mike Verweij van De Telegraaf vrijdagavond weten op Twitter. Volgens het dagblad zouden de Italianen een bedrag van 12 miljoen euro hebben geboden. De speler heeft tot dusverre altijd aangegeven zich thuis te voelen in Amsterdam en zou niet perse de club willen verlaten.

In de zomer van 2015 kwam Younes over van Borussia Mönchengladbach voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. De Duitser, die begin juni zijn debuut maakte voor het nationale elftal, is momenteel in Rusland om zich voor te bereiden op de Confederations Cup. Het contract van de Ajacied loopt door tot 2018 met een optie voor nog een jaar.

Ook in Mitchell Dijks is concrete interesse. De linksachter, die vorig jaar nog was gehuurd door Norwich City, staat in serieuze belangstelling van Birmingham City. De club uit de tweede stad van Engeland wist afgelopen seizoen op de laatste speeldag degradatie uit de Championship te voorkomen. Naar verluidt zou Birmingham echter tegen de vraagprijs aanhikken. De vraagprijs is niet bekend, Norwich City had eerder een optie tot koop van vier miljoen euro.