Een groep Ajax-fans gaat binnenkort in gesprek met het clubbestuur over het nieuwe shirt. De supporters zijn woedend over wat zij noemen “de totale verkrachting van wat ooit het mooiste shirt ter wereld was.”

Bij de presentatie van het nieuwe tenue vorige maand bleek al dat het ontwerp niet bij iedereen op enthousiasme kon rekenen. Eigenlijk deugde er niks van, zo vonden veel fans. Een kleine maand later blijkt de kwestie veel Ajacieden nog steeds erg hoog te zitten. Zo hoog dat op fansite AFCA gesproken wordt van “verkrachting” en wordt opgeroepen tot verzet.

“Het gezicht en de uitstraling van de club is nu genoeg geweld aangedaan. Het Ajax-shirt moet terug! Weg die allesoverheersende strepen, weg die broeken als bungalowtenten, weg die veel te brede rode  baan, weg die glitterglans, weg die flubberkraag en weg die zieke logo-compensatie inde nek!”

Met het gesprek met het bestuur, sponsor Adidas en een woordvoerder van spelers en trainers, hopen de fans met ingang van seizoen 2012/2013 meer inspraak te krijgen in het shirtontwerp.