Tottenham gaat zich volgende week in Amsterdam melden om te praten over Suarez, meldt Goal.com UK. Ajax schijnt twintig miljoen te willen ontvangen voor haar aanvoerder, iets wat voor Tottenham geen enkel probleem is.

Als beloning voor de goede resultaten dit seizoen, mag manager Harry Redknapp deze maand een grote aankoop doen. Redknapp ziet in Suarez de ideale spits voor Tottenham.

Afgelopen zomer probeerde de club uit Londen ook al Suarez los te weken uit Amsterdam. Een bod van 25 miljoen euro werd toen niet geaccepteerd. Ook Liverpool ziet wel wat in Suarez.

Bron: Goal.com

Update:

De kans lijkt klein dat Luis Suárez naar Tottenham Hotspur verkast, zolang Harry Redknapp daar trainer is. De Engelse coach zegt tegen The Independent dat hij de Ajax-spits al meermaals zag spelen en overwoog of de Uruguayaan een versterking zou kunnen zijn. Het antwoord daarop is echter ‘nee’. “Ik betwijfel ten zeerste dat er iets zal gebeuren.”

In het geruchtencircuit brengen steeds meer Engelse media Suárez in verband met een transfer naar White Hart Lane. Sinds jaar en dag is bekend dat Barcelona de voorkeur heeft van Suárez, als hij bij een grote buitenlandse club zou gaan werken. Tottenham zou echter ook gecharmeerd zijn van de Ajax-aanvoerder en deze maand al een bod op hem willen doen. Redknapp stelt echter dat het zo’n vaart zeker niet zal lopen; hij trekt in twijfel wat Suárez voor Spurs zou kunnen betekenen.

“Hij is een goede speler”, stelt Redknapp voorop. “Maar een bod op hem? Nee, dat is er nog niet gekomen. Ik betwijfel ten zeerste dat er iets zal gebeuren. Ik heb Suárez al vele keren aan het werk gezien; het is geen typische spits maar hij kan eigenlijk overal wel spelen, voorin.” Suárez maakte in augustus 2007 voor zo’n 7,5 miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Ajax. Sindsdien maakte hij 81 doelpunten in 110 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers.

Tekst: Voetbalzone