Volgens FOX Sports heeft het Engelse Tottenham Hotspur zich officieel gemeld bij Ajax om Frank de Boer los te weken. De succestrainer behaalde dit weekend zijn vierde titel in 3.5 jaar tijd bij Ajax en voor de Spurs was dit de ideale reden om zich te melden bij de Amsterdamse club.

Aan het einde van 2013 werd ook al bekend dat de Engelse ploeg, die momenteel zesde staat in de Premier League, interesse had in de handtekening van De Boer. De voorzitter zou naar Amsterdam zijn gekomen om te praten over zijn contract, maar dat bericht bleef in geruchtenland.

Razendsnelle update:

Al heel snel nadat FOX Sports meldde dat Tottenham Hotspur zich meldde bij Ajax kwam Simon Zwartkruis, Ajaxwatcher in dienst van Voetbal International, met de volgende tweet: “Frank de Boer net gesproken: “Spurs? Ik weet van niks.”

 Update 29-04 om 16.35:

Gisteren zei hij nog van niks te weten, vandaag blijkt dat Frank de Boer wel degelijk van de Engelse interesse af wist. De trainer geeft tegenover de NOS aan dat Tottenham zich drie weken geleden al gemeld heeft bij Marc Overmars. De Boer wijst het aanbod van Tottenham in ieder geval niet direct af: “Ik ga praten en luisteren. Daarna laat ik mijn gevoelens spreken.”

 Update 30-04 om 06.50:

Frank de Boer heeft de berichtgeving rondom de belangstelling van Tottenham Hotspur ietwat genuanceerd. “Ik heb Tottenham gezegd dat ik me eerst wil richten op een goed einde van het seizoen met Ajax en daarna best naar ze zou willen luisteren. Meer is het op het moment niet. En laat één ding voorop staan: het is helemaal niet mijn intentie Ajax te verlaten. We hebben een geweldige spelersgroep en ik heb het fantastisch naar mijn zin bij Ajax,” zegt de Boer tegenover Voetbal International.

“Ik heb een contract tot de zomer van 2017 en weet niet hoe Ajax zich opstelt. En dat Davy Klaassen en Joël Veltman  een dringend verzoek aan me deden om niet te vertrekken, is het mooiste wat er is. Dat spelers graag willen dat je blijft. Natuurlijk is dat medebepalend in de beslissing die je neemt. Op een gegeven moment leg je beide clubs naast elkaar, ga je plussen en minnen en dan is dit soort details heel belangrijk. Uiteindelijk ga ik op de aanbieding in of niet,” tekent de Telegraaf op uit de mond van de hoofdtrainer.

Mocht De Boer toch vertrekken, dan blijft het waarschijnlijk niet bij één vertrekkend staflid. “Het is een optie dat Hennie Spijkerman meegaat. En hij zit er net zo in, denk ik.” Hoe groot de kans is dat hij Ajax verlaat, kan hij niet aangeven. “Ik weet het niet. Het moet echt precies passen en er moet in elk geval heel veel perspectief zijn, want Ajax geef ik natuurlijk niet zomaar op. We hebben een uitstekende kern, die we met twee of drie aankopen verder kunnen uitbouwen. We zijn met een goede groep met iets moois bezig. Zo zie ik het – net als Davy en Joël – ook.”

Update 30-04 om 11.00 uur:

Tottenham Hotspur ontkent dat het op zoek is naar een nieuwe trainer. Via een statement op de website laten de Spurs weten dat het geen enkele club heeft benaderd. Er wordt niets gezegd over een mogelijk gesprek met Frank de Boer zelf.