Is je kind dol op voetbal? Dan kun je het vast en zeker niet blijer maken dan door zijn of haar kamer om te toveren in een echte voetbalkamer. Maar hoe doe je dat? En hoe houd je het een beetje betaalbaar?

Kant en klaar of origineel?

Als je wilt beginnen aan het maken van een voetbalkamer voor je kind, dan is Google waarschijnlijk de eerste hulp die je zoekt. Zoek op ‘voetbalkamer’ en de producten die je kunnen helpen om een hele normale kamer in een echte voetbalkamer om te toveren vliegen je om de oren.

Er is bijvoorbeeld voetbalbehang of een voetbal vloerkleed. Een voetbal zitzak, of een lamp. Het is goed om op dit punt even stil te staan bij de leeftijd van je kind en de vraag of hij of zij een favoriete voetbalclub heeft. Veel van dit soort kant en klare items worden door oudere kinderen namelijk als snel als ‘kinderachtig’ bestempeld. Zij willen meer serieuze zaken, en hebben vaak heel duidelijke ideeën over hoe hun kamer eruit zou moeten zien. Vraag je kind hiernaar en houd er rekening mee, het is tenslotte zijn of haar kamer.

Bij wat jongere kinderen kunnen dit soort pasklare oplossingen vaak wel goed helpen. Zeker als je kind nu gek is op voetbal, maar je niet zeker weet of dit over een jaar nog zo is, kan het neerleggen van een vloerkleedje of het ophangen van een lamp een slimme zet zijn. Dit zijn tenslotte dingen die ook weer makkelijk te verwijderen zijn. Is je kind fan van een club, maar ben je er niet zeker van dat dit zo gaat blijven? Ook dan is het handig om te kiezen voor spullen die niet blijvend hoeven te zijn, zodat het geen al te grote problemen oplevert als je kind switcht.

Doe het zelf: wel zo origineel

Naast de spullen die speciaal worden verkocht om voetbalkamers te maken, kun je natuurlijk ook voor wat creatievere oplossingen kiezen. Misschien heeft je kind nog wel een voetbaltenue in de kast hangen dat niet meer past? Dit is harstikke leuk om aan de muur te hangen. Dan heeft het Barcelona tenue dat niet mag worden weggegooid, maar ook niet meer kan worden gedragen omdat het te klein is, meteen een mooie bestemming.

Zit je kind zelf op voetbal? Dan kan het ook leuk zijn om zijn of haar eerste voetbalschoenen aan de muur te hangen (wel eerst goed schoonmaken en luchten!) of het eerste voetbaltenue. Zo maak je er een voetbalkamer met herinneringen van, extra bijzonder.