Normaal gesproken staan trainers van de tegenpartij teleurgesteld de pers te woord. Een nederlaag in de Amsterdam ArenA is geen schande, maar als je een resultaat kunt halen en dit niet behaalt, dan heb je geen prettig gevoel. “Ik baal er verschrikkelijk van”, meldt FC Groningen-trainer Erwin van de Looi dan ook tegenover FOX Sports. “Als we ooit een keer de kans hadden om een resultaat te halen, dan was het vandaag.”

“Eén moment van onachtzaamheid op het laatst kost ons de kop”, gaat de oefenmeester verder. “Ik vond ons onrustig beginnen. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Op het moment dat we goed in de wedstrijd zitten krijgen we in de omschakeling een penalty tegen. Daarna waren we het even helemaal kwijt, toen had de wedstrijd ook beslist kunnen worden. We herstelden ons echter wel weer en daarna maakte we een goede goal.”

Uiteindelijk bleek het niet genoeg voor de overwinning, waardoor FC Groningen in de middenmoot blijft bivakkeren. Het mag echter nog wel een inhaalwedstrijd tegen FC Twente spelen. De ploeg uit Enschede kan – als het wint van FC Groningen – op één punt van koploper Ajax komen.