Traningskamp
The Torch Doha Hotel Qatar

“Dit trainingskamp is ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege de trainingen, maar vooral door de besprekingen die er worden gevoerd”, verklaart Davy Klaassen het nut van de Ajax-trip naar het warme Qatar.

“We kunnen heel goed het afgelopen half jaar doornemen. De teamgesprekken zijn heel goed, omdat er harde dingen worden gezegd. Maar daarmee help je het hele team verder.” “In een lekkere, warme omgeving heb je toch wat meer rust dan normaal om je heen”, aldus Klaassen in De Telegraaf.

„Het was een beetje zuur dat we op trainingskamp moesten, omdat we de laatste weken in een lekkere flow zaten. Maar als je eenmaal hier bent, besef je hoe lekker het is”, vertelt Joël Veltman. „Voor de teambuilding, omdat je een week close met elkaar bent. In Nederland ga je in een razend tempo van wedstrijd naar wedstrijd, ben je af en toe een dag vrij en leef je toch wat meer je eigen leventje.”

Ook de verdediger stipte de avondsessies aan. „Tijdens de twee of drie groepsgesprekken die we hier voeren, wordt de vraag gesteld waar we staan en wat er beter moet. Ik vind dat altijd heel verhelderend, omdat iedereen elkaar de waarheid mag zeggen en dat ook van elkaar wordt geaccepteerd. Alleen zo word je een hecht team.” Ajax nieuws Ajax1.nl