De interesse van Spartak Moskou voor Demy de Zeeuw speelt al enige weken, maar is volgens zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink nog steeds concreet.

“Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen, maar een transfer naar Spartak is zeker nog geen gesloten boek”, aldus zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink tegen Goal.com. “Ze hebben zich bij Ajax gemeld en als Ajax dan aangeeft om in gesprek te willen, is dat een signaal. Maar er is meer interesse. Van welke clubs laat ik nog even in het midden. Hij heeft echter gewoon een doorlopend contract (tot 2013, red.), dus hij kan ook zomaar bij Ajax blijven.”

De Zeeuw hoeft niet weg bij Ajax. Vorige week liet Danny Blind wel weten dat hij verwacht dat beide clubs er wel uitkomen als de 28-jaige middenvelder zelf voor Spartak kiest. De Russen zouden bereid zijn een transfersom van zeven tot acht miljoen euro op tafel te leggen. Valeri Karpin, algemeen directeur en interim-trainer van Spartak Moskou, liet in Russische media echter weten dat De Zeeuw slechts één van de kandidaten is voor een positie op het middenveld van Spartak.

Door de komst van Theo Janssen heeft De Zeeuw volgend seizoen minder kans op een basisplaats. Hij denkt nu na over zijn opties en wil ook nog met Ajax praten. De Zeeuw is momenteel op vakantie, maar laat zich wel op de hoogte houden. “Zodra ik nieuwe informatie heb, laat ik hem dat weten. En verder laat ik hem lekker met rust”, besluit Olde Riekerink.