Bas Dost zag zijn transfer naar Ajax stranden op de halsstarrige houding van SC Heerenveen. De overgang ketste af op een verschil van 750.000 euro.

Na de verloren spoedarbitrage lag het lot van Dost in handen van de bereidwilligheid van SC Heerenveen. In het pokerspel toonde de Friese club zich halsstarrig. Een uur voor het sluiten van de markt bleek Ajax bereid zijn bod te verhogen.

De Amsterdammers boden 4,5 miljoen euro plus een gratis speler en een percentage bij een eventuele doorverkoop van Dost. SC Heerenveen beantwoordde de beweging van Ajax door de vraagprijs te laten zakken tot 5,25 miljoen euro.

Voor Ajax was de Friese handreiking te mager en was dat aanleiding de onderhandelingen definitief te staken. Ook na een nieuw voorstel van SC Heerenveenweigerde de Amsterdammers de onderhandelingen te heropenen.

Voor Dost was het een hard gelag. De aanvaller, die rond elf uur ’s avonds de medische keuring afrondde, zit volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen ‘volledig stuk’.

Tegen de achtergrond van de Dost-transfer speelde de interesse van SC Heerenveen voor Ruud Boymans. De aanvaller van VVV-Venlo was in beeld als vervanger van Dost.

Bron: VI