Mounir El Hamdaoui mag zich nog geen speler van Fiorentina noemen en de vraag is of dat deze transferperiode nog gaat gebeuren. De aanvaller zegt zelf rond te zijn met la Viola, maar Ajax zou met aanvullende eisen zijn gekomen. De landskampioen beweert juist weer dat El Hamdaoui de transfer voorkomt. Fiorentina heeft ondertussen een nieuwe spits binnengehaald.

La Viola maakt op de officiële website in een kort statement melding van de komst van Kenneth Zohore, een achttienjarige Deen die overkomt van FC Kopenhagen. Verder maakt Fiorentina geen details bekend: het is dus onbekend of Zohore direct de overstap maakt, of pas in de toekomst (wellicht na dit seizoen) naar Florence verkast. Ook maakt Fiorentina niet bekend voor hoeveel jaar de spits heeft getekend en of hij direct in aanmerking komt voor het eerste elftal.

Zohore is, in tegenstelling tot El Hamdaoui, in ieder geval een speler die nog veel te bewijzen heeft. De aanvaller speelde tot dusver zestien competitieduels voor Kopenhagen en scoorde pas een keer, terwijl hij dit seizoen nog geen wedstrijden speelde voor de Deense topclub. Hij liep eerder al eens stage bij Chelsea. Fiorentina versterkte de voorste linie eerder al met Amauri, die werd overgenomen van Juventus.

Tekst: Voetbalzone