Mounir El Hamdaoui en Ajax zijn nog steeds niet van elkaar verlost. De aanvaller wilde dinsdagavond zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij Fiorentina. Maar de Italiaanse club en El Hamdaoui bereikten uiteindelijk geen overeenstemming met de Amsterdamse club.

Ajax en Fiorentina waren afgelopen weekeinde al akkoord over een afkoopsom van 2 miljoen euro, die met bonussen kon oplopen tot 3 miljoen euro. Maar de club uit Florence kon tot dinsdagavond geen bankgarantie overleggen. Daarbij bleven El Hamdaoui en Ajax het oneens over de voorwaarden voor de ontbinding van het contract van de spits.

De clubleiding van Ajax ontving dinsdag ook niet zoals afgesproken een eerste betaling voor de aanvaller, die door trainer Frank de Boer naar het beloftenteam van de Amsterdamse club is verbannen. De zaakwaarnemer van El Hamdaoui liet maandag weten dat zijn cliƫnt eigenlijk recht had op een schadevergoeding. In zijn ogen heeft Ajax de loopbaan van El Hamdaoui beschadigd.

El Hamdaoui sprak afgelopen zomer ook met Espanyol. De Spaanse club haakte echter op het laatste moment af, omdat hij schrok van de persoonlijke eisen van de aanvaller. Espanyol meldde zich tijdens de winterstop opnieuw voor El Hamdaoui. Ook die besprekingen leidden uiteindelijk niet tot een transfer, aldus De Telegraaf.