Gisteravond heeft Bart Sanders (@bart_sanders), namens Ajax1.nl, contact gehad met de Deense voetbaljournalist Klaus Egelund. Egelund werkt bij het gerenommeerde Ekstrabladet en zit dicht op de club FC Midtjylland. Dit is de club van Pione Sisto, transfertarget van Ajax.

Volgens Egelund is een transfer van Sisto naar Ajax absoluut geen zekerheidje: “Als ik het nu zou moeten zeggen zou ik mijn geld op Porto zetten”. Egelund legt uit: “FC Porto heeft als voordeel dat het al een langere tijd contact heeft met zowel Midtjylland als Sisto. In de winterstop waren ze heel concreet voor Pione, maar toen hield Midtjylland de boot af. Pione zelf was destijds al zeer geinteresseerd in Porto. Daarbij heeft FC Porto reeds een Champions League ticket bemachtigd en Ajax nog niet. Dat speelt zeker mee in zijn overweging. Hij wil zichzelf op het hoogst mogelijke podium testen”.

Daar wil Egelund tegelijkertijd aan toevoegen dat Ajax zeker niet kansloos is, maar dat alles zal afhangen van het sportieve plaatje: “Als Ajax Pione een perfect sportief plan kan voorleggen, dan zal hij daar zeker over nadenken.

Financieel ziet Egelund voor beide clubs een uitdaging: “Midtjylland heeft een hele rijke eigenaar. De noodzaak om snel veel geld te verdienen is er niet. De club wil minimaal 50M Deens Kronen (6.7M Euro) vangen en zal geïnteresseerden tegen elkaar uit gaan spelen. Daar komt bij dat de voorzitter van Midtjylland, Rasmus Ankersen (bekend van de bestseller The Goldmine Effect), de broer is van Sisto’s zaakwaarnemer: Jonas Ankersen. Zij zullen de handen ineen slaan om de meest optimale deal voor zowel de club als de speler binnen te slepen”.

Mede op verzoek van Ajax1.nl heeft Egelund na het gesprek navraag gedaan bij mensen rondom de speler of er al meer duidelijkheid was. Het antwoord was helder: “Nog geen beslissing, de knoop wordt volgende week doorgehakt”.

Wordt vervolgd… Ajax nieuws Ajax1.nl