Een delegatie van Liverpool die in Amsterdam was om met Ajax over een transfer van Luis Suarez te onderhandelen, is vanochtend onverrichter zake teruggekeerd naar Engeland.

De afgevaardigden van beide clubs, onder wie Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog en Damien Comolli, technisch directeur van Liverpool, spraken elkaar vanochtend op Schiphol. Er is voorlopig een onoverbrugbaar verschil tussen het bedrag dat Ajax voor zijn spits wil ontvangen – de club heeft naar verluidt ingezet op 35 miljoen euro – en dat wat Liverpool wil betalen.

Het verschil is dusdanig groot dat er ook geen afspraken zijn gemaakt over verdere onderhandelingen. Tussen Ajax en Liverpool was de laatste weken louter telefonisch contact. De partijen zaten vandaag voor het eerst bij elkaar. Van het kamp-Suarez was niemand aanwezig. Om tot een transfer te komen, moeten eerst de clubs tot overeenstemming komen.

Suarez, die vandaag zijn 24ste verjaardag viert, staat nog tot medio 2013 bij Ajax onder contract. Als Liverpool toch zijn zinnen zet op de komst van de Uruguayaan, heeft de club nog een week de tijd om Ajax met een hoger bod terug te krijgen aan de onderhandelingstafel. De transfertermijn sluit op 31 januari.

Bron: Parool      Foto: afdb – BjMa