Lerin Duarte was afgelopen week op proef bij het Russische Terek Grozny. Terwijl de middenvelder op proef was, mocht hij ook mee doen in een oefenduel waarbij het zelfs scoorde. De club uit Grozny en Duarte waren de afgelopen dagen in onderhandeling over een eventueel contract. Voetbal International meldt dat er geen akkoord is bereikt tussen beide partijen.

“Het grote geld in Rusland hangt samen met de olieprijs en die staat nu laag”, aldus de zaakwaarnemer van de 25-jarige Duarte. “Duarte ziet het best zitten om in Rusland te gaan voetballen.” De deal ketste waarschijnlijk af vanwege het salaris. De bij Ajax overbodig geraakte middenvelder zou in Tsjetsjenië niet significant meer verdienen dan wat hij bij een club in Nederland of België zou kunnen verdienen.

Wel lijkt het erop dat Duarte op korte termijn bij Ajax vertrekt. “We verwachten vanavond of morgenochtend met nieuws te kunnen komen. Ik kan helaas niet zeggen om welke club het gaat, maar het is in ieder geval geen club in Nederland.”

Ajax nam de linkshalf in 2013 over van Heracles Almelo. Bij Ajax lukte het spelmaker nooit om een vaste waarde te worden. Dit seizoen traint hij alleen mee bij Jong Ajax. Vorig seizoen werd de middenvelder uitgeleend aan sc Heerenveen. De Friezen hadden een optie tot koop, maar lichtte deze optie niet.