Gisterenavond werd de transfer van Maarten Stekelenburg dan eindelijk definitief beklonken. De keeper van het Nederlands elftal verlaat Ajax voor AS Roma. De Italiaanse club heeft de komst van de doelman op de clubwebsite bevestigd. Stekelenburg heeft in Rome zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Zoals gebruikelijk is bij de Romeinse club geeft AS Roma alle openheid over de financiële aspecten van de transfer. De club van aanvoerder Francesco Totti heeft een bedrag van 6,325 miljoen moeten overmaken naar de bankrekening van Ajax. De transfersom zou nog kunnen oplopen tot maximaal negen miljoen euro.

Indien Stekelenburg een nieuw contract tekent bij de club uit de Italiaanse hoofdstad of hij naar een andere club gaat, dan zal Ajax één miljoen in ontvangst kunnen nemen. Daarnaast is het voor de Amsterdamse club te hopen dat AS Roma de komende jaren goed presteert in de Serie A. Elke keer dat AS Roma zich in de vier seizoen 2012/2013 tot en met 2015/2016 plaatst voor de Champions League krijgt Ajax vijf ton op de bankrekening gestort. Indien AS Roma zich de komende vier jaar elk seizoen weet te plaatsen voor het kampioenenbal dan levert dit Ajax een bedrag van twee miljoen euro op. In totaal kan de tranfer van Stekelenburg Ajax dus een dikke negen miljoen euro opleveren.

Ondanks het geld dat AS Roma spendeert lijkt het voor de Romeinse club een prima transfer. Manchester United legde enkele maanden geleden zo’n twintig miljoen euro neer om David de Gea vast te leggen als opvolger van de gestopte Van der Sar. Chelsea heeft negen miljoen euro moeten betalen voor de van Standard Luik afkomstige doelman Kevin Courtois. Gelet op de ervaring en kwaliteiten van Stekelenburg heeft AS Roma dan ook goede zaken gedaan. Ajax was echter ook niet in staat al te veel te vragen voor zijn doelman, aangezien deze nog maar een contract had tot volgend jaar juli.

Stekelenburg zelf spint ook garen bij de transfer. Waar zijn salaris bij de Amsterdamse club richting de twee miljoen euro liep, overstijgt de Nederlandse keeper dit bedrag nu ruimschoots. Het jaarsalaris van de oud-Ajacied bedraagt 2,7 miljoen euro. Daar bovenop komen nog de extra bonussen en premies.