Lassina Traoré viert vandaag (zaterdag) zijn achttiende verjaardag. Dat betekent dat ook zijn contract nu officieel in gaat, een dag waar hij lang naar uit heeft gekeken: “Ik heb hier zó lang op gewacht. Na mijn stages bij Ajax kon ik niet in Amsterdam blijven, maar ik mocht ook niet voor een professioneel team in Zuid-Afrika spelen. Daarom zat ik continu te denken aan 12 januari, mijn verjaardag en de dag waarop ik officieel speelgerechtigd ben voor Ajax. Ik was de dagen echt aan het aftellen”, vertelt hij op de website van Ajax.

Traoré kwam over van Ajax Cape Town en was al snel dat het grote Ajax zijn club zou moeten worden: “Voor mij telde alleen Ajax, er waren geen andere clubs in beeld. Ik wilde alleen naar Amsterdam toe. Ik heb me ook al wat verdiept in de geschiedenis van de club en ken natuurlijk wat legends, zoals Johan Cruijff en mijn idool Zlatan Ibrahimovic.”

Hij hoopt bij Ajax een plek in de spits af te dwingen: “Maar ik kan ook als nummer 10 en op de zijkanten uit de voeten. We gaan zien hoe het gaat lopen. Ik weet dat ik hard moet werken, maar ik weet ook dat ik het kan. Ik ben ready als de trainer zegt dat ik moet spelen.”

VIDEO: Amerikaanse Ajax-fans, 12 uur rijden om Ajax te zien spelen