© Proshots

Bertrand Traoré speelde gistermiddag een mindere wedstrijd. De buitenspeler werd na een uur gewisseld voor Justin Kluivert en vanaf de tribunes klonk een oprecht, maar ook cynisch applaus. De Burkinees wil zich niet te veel focussen op zichzelf, maar wil blijven knokken voor het team. “Ik denk alleen aan de overwinning en aan het team. Over mijn persoonlijke spel heb ik niets te zeggen. Ik geef alleen om de overwinning, om bijzaken geef ik geen shit. Ik wil sowieso niet over personen praten”, vertelt Traoré aan Goal.com.

Wellicht dat vermoeidheid een oorzaak is van zijn mindere optreden. “Natuurlijk zijn we moe als team. We hebben veel gespeeld dit seizoen en het is normaal dat de benen dan wat zwaarder beginnen aan te voelen. Het was goed voor Ziyech om donderdag te rusten, want hij speelde dit keer heel verfrissend. Hij was sterk aan de bal en heeft veel gerend, ook in verdedigende acties. Hakim probeert altijd te scoren, ook vandaag tegen zijn oude club. Dit keer had hij helaas niet het geluk om een doelpunt te maken.”

Traoré wordt tot slot gevraagd naar zijn toekomst. De 21-jarige aanvaller wil echter niet te ver vooruit denken. “De focus op dit seizoen is heel belangrijk. Na dit seizoen zie ik wel weer verder wat er op mijn pad komt. Nog even geen sms’jes en telefoongesprekken met Antonio Conte, maar we zullen zien hoe dat loopt.”