Bertrand Traoré maakte zaterdagavond zijn debuut voor Ajax. De 20-jarige spits verving na ruim een uur spelen Kasper Dolberg. De Burkinees werd met veel applaus welkom geheten. Vooral omdat de fans hoge verwachtingen hebben van het talent. “Ik zal natuurlijk zoals altijd laten zien wat ik kan. Ik wil die verwachtingen waar maken. Ik wil het vertrouwen van de club en de fans terug betalen”, vertelde hij in gesprek met FOX Sports.

Het resultaat van zijn debuutwedstrijd liet echter nog wel te wensen over. Ajax speelde namelijk met 2-2 gelijk tegen Roda JC. “Het is een teleurstellend resultaat voor ons. Ik denk dat we veel beter waren dan Roda. Zo’n laat tegendoelpunt is pijnlijk. We moeten het accepteren, het is nog maar het begin van het seizoen. We kunnen nog veel beter. Ik kreeg zelf ook nog twee goede kansen, maar ik was ongelukkig in de afwerking. Ik denk dat het in de toekomst beter zal gaan.”

“Het is een goed gevoel om terug te zijn in de Eredivisie”, vervolgt de aanvaller. “Ik ben erg blij. Kasper Dolberg deed het vandaag erg goed, hij is een goede speler. Zoals eigenlijk alle spelers in de selectie. Hij scoorde vandaag twee goede doelpunten, dus ik ben blij voor hem.”

Tot slot geeft Traoré nog maar eens aan dat Peter Bosz een grote rol heeft gespeeld in zijn beslissing voor Ajax. “Hij heeft inderdaad veel impact gehad op mijn beslissing om hier naar toe te komen, maar ik wil niet zeggen dat als hij hier niet was ik niet naar Ajax toe was gekomen. Maar ik ben erg blij om hier weer met hem samen te werken. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik erg blij ben om bij Ajax te zijn. Nu moet ik nog wennen aan mijn medespelers, dan zal alles wel goed komen.”