© Proshots

Ajacieden staan algemeen bekend om hun uitgesproken mening. Daarom besloot Ajax1.nl een panel samen te stellen om een selecte groep Ajacieden geregeld de mogelijkheid te geven hun mening te ventileren over diverse Ajax-gerelateerde thema’s. Onze panelleden zijn tussen de 16 en 52 jaar oud en komen uit alle hoeken van het land: van Noord-Holland tot Gelderland en van Noord-Brabant tot Drenthe. In deze editie hebben we de leden van het panel gevraagd naar hun tevredenheid over de Klassieker en de opstelling van Ajax.

De Ajacieden zijn verdeeld over het 1-1 gelijkspel in de Kuip, de helft is tevreden, de andere helft niet. Carlo verwoordt beide standpunten goed: “Eigenlijk zit ik er tussenin qua gevoel, maar dan neig ik toch iets meer naar oneens. Ik vond het tegendoelpunt onnodig, dus uiteindelijk hadden we best die 3 punten eruit kunnen slepen.”

Over de keuzes die Bosz gemaakt heeft wat betreft de opstelling, is het panel meer eensgezind. Zo is 90% het er over eens dat Bosz de juiste keuze heeft gemaakt door opnieuw voor Sinkgraven als linksback te kiezen: “Ik vind Dijks een erg matige speler en Sinkgraven doet het gewoon prima op de linksback positie. Ik vind dat hij meer toe kan voegen aan dit Ajax dan Dijks dat kan. Door enkele foutjes krijgt Sinkgraven veel kritiek, maar Dijks laat ook zijn man lopen bij de 1-1”, aldus Teun.

Waar het panel Sinkgraven dus graag ziet blijven staan, zien ze Traoré liever gewisseld worden: “Traoré is een gevaar voor het team met zijn nonchalante houding en zijn veelvuldige balverlies. El Ghazi verdient meer tijd als Traoré er zo met de pet naar gooit”, zo vindt Riemer Jager. De meerderheid is het met hem eens.

Een positie waarover ook verdeeldheid is, is de ‘6’ positie. De helft ziet Schöne hier als de beste optie, de andere helft zou Riedewald liever op 6 zien, vanwege zijn verdedigende kwaliteiten. Het wordt dan ook tijd om te rouleren, zo vinden de meesten: “Spelers als Bazoer, El Ghazi, Riedewald en Tete moeten meer minuten maken. Zeker op het moment dat spelers als Veltman en Klaassen zo vaak onzichtbaar of slecht spelen, moet je niet kijken naar de status van de speler en gewoon een ander de kans geven”, aldus Mika Oussoren.