© Proshots

Bertrand Traoré kan terugkijken op twee goede wedstrijden. De gelegenheidsspits beloonde zijn spel in de Klassieker alleen niet met een goal. Even was hij woensdag bang dat hij opnieuw niet zou gaan scoren. “Aan het begin van de wedstrijd kreeg ik een goede kans uit een voorzet van Daley Sinkgraven, maar Tim Krul maakte een redding. Toen dacht ik: nee, toch niet weer?! Ga ik vandaag weer niet scoren? Gelukkig lukte het daarna wel uit een goede voorzet van Kluivert. Die hoefde ik alleen maar in te tikken. Daar was ik heel blij mee”, laat de Burkinees aan Ajax TV weten.

“Ik was tegen Feyenoord een beetje ongelukkig. Volgens mij deed ik alles goed, behalve het afronden. Tegen AZ was het beter en maakte ik een doelpunt”, vervolgt de aanvaller. “Hopelijk gaat het in de volgende wedstrijd nóg beter. Het zit me nog steeds dwars dat ik in de Klassieker niet wist te scoren, in die wedstrijd had ik heel graag eentje gescoord. Ik wist hoe belangrijk dat duel was en wilde graag scoren. Het lukte niet met het afronden helaas, maar ik weet dat als ik kansen blijf creëren de doelpunten vanzelf zullen komen.”

Tegen AZ maakte Traoré zijn zevende doelpunt voor Ajax in de Eredivisie. Met dat aantal is hij niet tevreden. “Ik had meer goals willen en kunnen maken. Ik zal in de laatste duels alles proberen om dat aantal te verbeteren. Ik hoop het team meer goals te kunnen brengen. Ik kan op meerdere posities spelen, dus het maakt me niet uit waar ik speel. Ik moet alleen de knop omzetten.”