© Proshots

Ajax lijkt op korte termijn Bertrand Traoré te kunnen presenteren. De 20-jarige spits wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea. Hoewel de in Burkina Faso geboren aanvaller zich snel in Amsterdam probeert te melden, komt de wedstrijd van aankomende zaterdag nog te vroeg. “Het is rond, maar het is alleen nog even afwachten hoe alles op papier gezet moet worden. Er moeten persberichten komen, er moet een werkvergunning voor die jongen komen en de officiële contracten tussen Ajax en Chelsea moeten nog worden ondertekend”, zegt Mike Verweij in gesprek met Telesport.

“Peter Bosz kwam hier binnen en heeft hem onmiddellijk in hoofdletters bovenaan de verlanglijst gezet”, vervolgt de Ajax-watcher van De Telegraaf. “Bosz heeft twee jaar met hem samengewerkt en kent hem dan ook van haver tot gort.”

Ajax probeert er alles aan te doen om Traoré speelklaar te krijgen voor de Champions League Play-offwedstrijd van komende dinsdag. Komende zaterdag gaat de spits in ieder geval niet halen. “Er wordt nu aan alle kanten gewerkt om die jongen zo snel mogelijk speelklaar te krijgen. Zaterdag tegen Roda JC lukt sowieso niet, maar dinsdag tegen Rostov is wel het streven. Dat zal kort dag worden, maar ze gaan het proberen.”