© Proshots

Bertrand Traoré luisterde zijn terugkeer in de Eredivisie op met een doelpunt. De afgelopen weken na de winterstop nam de aanvaller deel aan de Afrika Cup. “Het is lekker om weer terug te zij bij Ajax”, laat hij weten aan De Telegraaf.

Op slag van rust soleerde Traoré langs een aantal man om de bal vervolgens hard en laag in de korte hoek te schieten. “Ik weet niet hoeveel spelers ik passeerde, maar ik moest een manier vinden om te kunnen schieten. Dat lukte uiteindelijk. Ik wist dat verdediger zou instappen en besloot daarom door zijn benen in de korte hoek te schieten.”

Volgende week gaat Ajax in de Eredivisie op bezoek bij Vitesse. De oude club van de Burkinees en van trainer Peter Bosz. “Het is een bijzondere wedstrijd, want ik heb nog veel contact met de mensen daar. Of we de titel verspelen bij een eventuele nederlaag? Nee, elk duel is belangrijk, maar de competitie is nog lang. We moeten niet naar de concurrentie kijken, maar gefocust blijven en gewoon elk duel winnen. Maar eerst wacht Legia Warschau in de Europa League.”