Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen NEC met 1-2 gewonnen. Na een snelle achterstand kwam de ploeg van Reiziger terug in de wedstrijd en maakte Traoré zelfs kort voor tijd de winnende treffer. Cerny scoorde de eerste treffer namens de beloften.

Snelle goal
De thuisploeg kwam al snel op voorsprong in de wedstrijd. In de negende minuut zocht buitenspeler Wolters zijn directe tegenstander op. Hij kapte de Nederlands-Amerikaanse Dest uit en gaf vervolgens snel voor. Deze lage voorzet kon van dichtbij binnen worden getikt door Druijf.

Cerny in twee keer
Vervolgens ging Jong Ajax opzoek naar de gelijkmaker. In de twintigste minuut leek deze er ook te komen. Cerny schoot de bal hard in de touwen, maar werd teruggefloten. Vanwege hinderlijk buitenspel voorafgaand aan de treffer werd de goal niet goedgekeurd en moest Jong Ajax nog even wachten op de gelijkmaker. Enkele minuten later viel deze namelijk alsnog, na een inspeelpass van Gravenberch, legde Traoré klaar voor Cerny. De Tsjech kreeg de tijd om een hoek uit te kiezen, waarna de 1-1 op het scorebord stond.

Rode kaart van den Berg
Na de rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Jong Ajax had veelal de bal en NEC counterde af en toe naar kansen. Tot zo’n 25 minuten voor tijd van den Berg, na een volgens hem onterechte vrije trap, verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Volgens arbiter Mulder was de manier waarop hij dit deed niet geoorloofd en hij trok snel de rode kaart. Vervolgens ging de ploeg van Reiziger nog nadrukkelijker op zoek naar de overwinning.

Na pogingen van Traoré en Ekkelenkamp, was het de spits die uiteindelijk vlak voor tijd de winnende maakte. Na een poging, waarbij Branderhorst moest lossen, was het de spits die op stond te letten en raak schoot.


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.