© Proshots

Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk tegen AZ. Na een slechte eerste helft zetten de Amsterdammers een goede eerste helft neer. “We weten allemaal dat we niet goed aan de wedstrijd begonnen. We speelden een heel slechte eerste helft, waarin ze ons onder druk zetten en daardoor kwamen we niet in ons spel komen. Maar voor de tweede helft sprak de trainer in de kleedkamer en praatten we ook met elkaar. In de tweede helft begonnen we met het hoofd omhoog, probeerden we te voetballen en waren we veel beter”, vertelt Bertrand Traoré in gesprek met Ajax TV.

“We zijn jonge spelers, maar ook grote jongens. We wisten dat dit niet de manier was hoe Ajax moet spelen en dat het beter moest. We wilden ons eigen spel gaan spelen en dat hebben we na rust gedaan”, vervolgt de aanvaller die op aangeven van Amin Younes de 1-1 maakte. “Ik spreek vaak met Amin. We moeten proberen een goede samenwerking te krijgen. En dat lukt steeds beter, zoals vandaag. Hij dribbelde goed naar binnen en ik voelde dat dit het moment was. Hij gaf mij de bal, waarna ik vrij voor de keeper stond en het afmaakte. Ik denk dat het team een snel doelpunt nodig had om in de wedstrijd te blijven.“

Traoré moet het met zijn spel hebben van goede acties. Niet altijd lukken die acties even goed en dat levert soms kritiek op. “Dat is onderdeel van het spel. Als je een speler zoals ik ben, moet je daar mee om gaan. Iedereen krijgt wel eens te maken met kritiek, maar ik weet wat ik kan en wat ik voor het team kan betekenen. Ik blijf gefocust en doe mijn best als ik op het veld sta. Hard werken wordt altijd uitbetaald. Ik probeer hard voor het team te werken, dat doen al mijn medespelers ook. Dit is niet het resultaat dat we vandaag verwachten en we zijn er natuurlijk niet blij mee. Maar we moeten positief en gefocust blijven, hard blijven werken en dan na de interlandbreak vol motivatie terugkomen.”