© Proshots

Bertrand Traoré speelt vandaag tegen zijn oude club Vitesse. De spits hoopt tegen de club uit Arnhem zijn eerste Ajax-doelpunt te scoren. “Het gaat om de drie punten, het maakt niet uit of ik scoor of niet. Het teambelang gaat voor, alleen de winst telt. Ik weet wat ik kan en wat ik in huis heb, dus ik hoef niet te stressen. Ik weet dat er een doelpunt aankomt. Ik hoop natuurlijk nog wel steeds op mijn eerste doelpunt. Als die zondag valt, dan zal ik daar dolblij mee zijn”, blikt hij met de NOS vooruit.

“Mijn doel hier is om goed te spelen”, vervolgt de spits uit Burkina Faso. “Om het team te helpen hun doelen voor dit seizoen te verwezenlijken. Verder wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen. En de doorslag geven, daar gaat het om. Niet zomaar alle wedstrijden spelen, maar ik wil echt doorslaggevend zijn. Dat kan door doelpunten en assists te maken en de ploeg vooruit helpen.”

Hoewel Traoré als spits wordt gezien, kan hij ook uitstekend uit de voeten op de flanken. “Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Ik speel waar de trainer mij neerzet. Ik heb om eerlijk te zijn ook niet echt een favoriete positie.”

Net als trainer Peter Bosz is ook voor de Afrikaanse voetballer het treffen met Vitesse bijzonder, omdat ze allebei een verleden hebben in Arnhem. “Ik heb nog veel vrienden bij Vitesse, dus het duel geeft een speciaal gevoel. Ik heb goede herinneringen aan de club. Ik heb af en toe nog wel contact met ze. Ik kijk er erg naar uit om tegen ze te spelen.”

Afgelopen interlandperiode plaatste Burkina Faso zich voor de Afrika Cup. Ajax zal hem daardoor een tijd moeten missen. “Dat is een lastige situatie voor de club. We zullen dat moeten accepteren.”