© Proshots

Bertrand Traoré is weer terug in Amsterdam. Gisterochtend landde hij op Schiphol om vervolgens direct een individuele training af te werken. Vrijdag trainde de aanvaller weer voor het eerst met de groep mee. “Ik ben blij weer terug te zijn. Het is wel even wennen. Totaal anders, van dertig graden naar deze temperatuur. Maar het is oké, ik kan er snel weer aan wennen”, laat hij weten aan Ajax TV.

“Ik kom met een goed gevoel terug van de Afrika Cup. We hebben met Burkina Faso goed gepresteerd. We zijn ver gekomen en hadden alleen pech met de penalty’s in de halve finale. Ik miste de beslissende penalty. Na de wedstrijd ging het wel oké, want het kan gebeuren in voetbal. Bij penalty’s is het altijd fifty-fifty, je kan winnen of verliezen. Na de wedstrijd was ik wel wat down, maar we hebben met elkaar gesproken en gelukkig hadden we drie dagen later weer een wedstrijd en konden laten zien hoe graag we wilden winnen. Gelukkig werden we derde. Daar hebben we hard voor gevochten en ik ben heel blij met die derde plek.”

Traoré speelde goed op de Afrika Cup en werd opgenomen in de beste elf van het toernooi. “Het geeft een goed gevoel als je mee doet met zo’n toernooi en je er na afloop zo voor wordt beloond. Dat geeft een goed gevoel, zelfvertrouwen en de kracht om nog harder te werken.” Tijdens het toernooi bleef de 21-jarige aanvaller via samenvattingen op de hoogte van zijn club. “Ik heb alle highlights gezien. Er was helaas geen zender die het uitzond. Ik heb denk ik één wedstrijd online gezien. De verbinding was alleen slecht, dus ik kon het niet echt goed volgen.  De stream in Afrika was niet goed, maar de highlights en de goals heb ik gelukkig wel kunnen zien. Ik heb tussendoor ook veel contact gehad met André Onana. Ik weet wat er allemaal is gebeurd hier. Anwar El Ghazi en Justin Kluivert speelden rechtsbuiten en hebben het beide goed gedaan. Het zijn goede spelers. Jammer dat El Ghazi is vertrokken. Ik ben blij dat het team heeft gewonnen want dat geeft een goed gevoel. Het is nooit leuk als je weg bent en je team verliest, maar als je ziet dat ze winnen is het goed. Nu hoop ik dat ik het team  kan helpen om te blijven winnen. Ik ben fit. De laatste wedstrijd speelde ik vorige week zaterdag, de volgende is zondag. Dus daar zit genoeg ruimte tussen. Ik ben er klaar voor.”