Foto nummer 1312

De 19-jarige man die woensdagavond doelman Esteban van AZ aanviel, zit vast op verdenking van mishandeling. De recherche zal de man in de loop van donderdag verhoren om te achterhalen wat zijn motief was. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdagochtend op Radio 1 gezegd.

De woordvoerder zei ook dat de politie een verklaring nodig heeft van de keeper van AZ, die rood kreeg omdat hij de fan schopte. Het vermoeden bestaat dat de Ajax-fan onder invloed was van drank.

Financieel directeur Jeroen Slop van Ajax zei woensdag al dat de club hem „natuurlijk gaat bestraffen”. “Een levenslang stadionverbod lijkt me inderdaad een reële straf.”

Het bekerduel Ajax-AZ werd na het incident gestaakt, toen de Alkmaarders besloten niet verder te spelen. Ajax leidde op dat moment met 1-0. Na afloop van het duel braken buiten de ArenA rellen uit. Supporters van de Amsterdamse club raakten slaags met de mobiele eenheid (ME). Zeker tien mensen zijn aangehouden.

Update: Uit onderzoek van Ajax is gebleken dat de supporter al een stadionverbod had. Vermoedelijk is hij op een toegangskaart van een ander door de beveiliging gekomen.

Foto: Afdb ~ Oscar