Maarten Stekelenburg hoopt dat hij de kans krijgt om afscheid te nemen van de Ajax-spelers en fans van de Amsterdamse club. „Ik heb vijftien jaar niet anders gedaan dan elke dag naar de club te rijden. En dat leek de gewoonste zaak van de wereld. Het voelt nu dan ook heel raar dat dit van het ene op het andere moment voorbij is. Ik zal echt moeten wennen”, zo vertelt hij aan de Telegraaf. 

gang van de middenlijn – voor de Ajax-fans in zijn handen klappend – naar het doel zal missen. „Ik ben ongelooflijk trots dat ik al die jaren voor Ajax heb mogen spelen en zal altijd met heel veel plezier op die periode terugkijken”, zegt hij terwijl hij zich via zijn iPhone op de hoogte laat stellen van de tussenstand van FC Twente-Ajax.

„Het is natuurlijk fantastisch dat ik in mijn laatste seizoen nog kampioen ben geworden”, aldus Stekelenburg, die toch nog één minpuntje aanstipte. „Het doet wel pijn dat ik het slot van de competitie heb moeten missen door die duimbreuk. Daardoor was Spartak Moskou thuis al mijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax.”

Foto door: Afdb.nl-Oscar