Het contract van Michael Kinsbergen, dat over drie weken afloopt wordt niet verlengd. Dit heeft De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax besloten, zo valt te lezen op de clubwebsite van Ajax.

Op dit moment is er nog geen opvolging voor Kinsbergen. “In de huidige omstandigheden kan niet worden voorzien in de opvolging. Eerst zal overeenstemming moeten worden bereikt over het oplossen van de problemen in en rondom het Technisch Hart en de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff. Tevens zal moeten worden afgewogen welke consequenties deze oplossing heeft voor het gewenste profiel van de algemeen directeur”, aldus Hans Wijers, voorzitter van de RvC.

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft tevens besloten per direct een strategische commissie te benoemen, bestaande uit Dolf Collee en Theo van Duivenbode. Zij zullen tot nader order extra tijd en aandacht besteden aan het ondersteunen van de bedrijfsmatige aspecten van Ajax (Collee) en de vervolgstappen bij de verdere invoering van het Plan Cruijff (Van Duivenbode).

Ook heeft de RvC Tscheu La Ling bereid gevonden deze commissie voor de voetbaltechnische zaken te ondersteunen en van advies te voorzien. Hiermee gaat de wens van Johan Cruijff om Tscheu La Ling bij Ajax te halen in vervulling.

Vier jaar geleden schoof El Salvador Tscheu La Ling al naar voren als beoogd directeur van Ajax. De Raad van Commissarissen blokkeerden toen echter die benoeming. Binnen Ajax was er geen breed genoeg draagvlak voor de komst van de voormalig Nederlands profvoetballer. Ajax nieuws op Ajax1.nl 

Cruijff en La Ling waren afgelopen pinksterweekeinde op de Copa Amsterdam, het internationale jeugdtoernooi in het Olympisch Stadion waar Ajax en AS Trencin deelnemers waren. La Ling is voor Cruijff altijd kandidaat nummer één geweest voor de positie van directeur bij Ajax. Tscheu La Ling maakt furore met AS Trencin in Slowakije, waarmee hij zowel de nationale beker als de titel binnen haalde.