Ajax O19 begon de Next Gen Series afgelopen weekend op een ietwat chaotische manier. De bus waarmee de Amsterdamse talenten zouden vertrekken kwam niet opdagen en dus moesten de spelers één voor één door verschillende auto’s vanuit het hotel naar het Olympisch Stadion worden vervoerd. Meteen een bijzondere ervaring voor Tunahan Tasci tijdens zijn eerste toernooi met Ajax, maar hij kon er wel om lachen: “Het kan gebeuren, we zijn er vrij gewoon mee omgegaan en hebben onszelf vermaakt met een potje tafeltennis, totdat de auto’s ons kwamen ophalen.”

Onzichtbare basisplek
De concentratie bleek inderdaad geen probleem, want er werd in de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van Sparta en Tasci had daarin een redelijk aandeel. De 17-jarige rechtsbuiten kwam deze zomer over van de jeugdopleiding van TOP Oss/N.E.C. en mag zich laten zien bij de ploeg van Heitinga. Om te beginnen op de Next Gen Series, waar Ajax, net als Cape Town, Sagan Tosu en Sparta aan mee deed. De eerste wedstrijd (2-1 winst), speelde Tasci de gehele wedstrijd en maakte hij een gedreven indruk. Zelf was hij gematigd tevreden over zijn wedstrijd: “Ik vond dat ik een aardige wedstrijd speelde.”

Als invaller wél belangrijk
Trainer Heitinga voerde enkele wijzigingen door en dus begon de buitenspeler de tweede wedstrijden, tegen Cape Town, op de bank. Bij een 1-0 stand kwam de buitenspeler alsnog binnen de lijnen en maakte hij opnieuw een heel gretige indruk. Dit resulteerde zelfs in de 2-0, die hij zelf hard binnenschoot. Hij hoopt vaker belangrijk te zijn voor Ajax en vertelt over zijn overstap: “Ajax is weer een grotere club dan waar ik vorig jaar zat, het is daarom een mooie uitdaging om mij hier te ontwikkelen dit jaar.”

Ook in de finale, die met 1-0 werd gewonnen, mocht Tasci zijn eerste toernooi met de nodige minuten afsluiten. Nu volgt er eerst nog een korte periode van vakantie, waarna het team weer bij elkaar komt om zich voor te bereiden richting het nieuwe seizoen.