Ajax O19 reisde afgelopen week af naar Nyon voor de hervatting van de Youth League. Afgelopen dinsdag stond de kwartfinale tegen FC Midtjylland op het programma en die werd door Ajax overtuigend gewonnen met 1-3.

Daardoor mag Ajax vanmiddag aantreden in de halve finale van de mini-Champions League en dat is voor het eerst in de geschiedenis. Om 15.00 wordt er in Nyon afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van Benfica. Zij bereikten de halve finale ook na een 1-3 zege, op Dinamo Zagreb. Mocht Ajax er in slagen de finale te bereiken, dan treft het daarin de winnaar van het duel tussen Red Bull Salzburg O19 en Real Madrid O19. Die halve finale wordt zaterdag om 18.00 gespeeld, de finale stat dinsdagavond om 18.00 op het programma.

Bij Ajax O19 ontbreken best wat spelers, omdat zij mee zijn met Ajax 1 naar Oostenrijk. Zo zijn Brian Brobbey, Devyne Rensch, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor bijvoorbeeld met de ploeg van Erik ten Hag mee. Tegen FC Midtjylland bleek dat geen probleem voor Ajax O19.

Het duel met Benfica O19 in Nederland niet op tv te zien, maar dankzij de UEFA kunnen we het duel toch volgen. De UEFA zendt het duel namelijk uit via haar eigen kanalen. De wedstrijd zal vanaf 15.00 te zien zijn op Uefa.tv.

Ajax met 23 spelers naar Nyon voor vervolg Youth League